Cihaz Bilgileri

Adı: Protein Cihazı
Marka: BÜCHİ
Model: B-324 (Distilasyon Ünitesi) - K-437 (Yakma Ünitesi) - B-414 (Scrubber Ünitesi)
Kapasite / Teknik Özellik: Gıda maddelerindeki % azot miktarının hesaplanması
Uygulama: 1. Kjeldahl tüpüne örnek, sülfürik asit ve kjeldahl tableti konulur. 2. Yakma ünitesi düğmesine basılarak açılır. 3. Yukarı – aşağı tuşlarından istenilen süre ve sıcaklık ayarlanır. 4. Hazırlanan kheldahl tüpleri yakma ünitesine yerleştirilir. 5. Scruber’ın sisteme bağlı olduğu kontrol edilerek scruber açılır. 6. Yakma ünitesi run tuşuna basılarak çalıştırılır ve tüpler yeşil renk alana kadar yakılır. 7. Yakma işlemi sona erdiğinde tüpler üniteden çıkarılır ve sistem kapatılır. 8. Distilasyon ünitesi için %30’luk NaOH, %4’lük Borik asit çözeltisi ve saf su tanklarının yarısından fazlasının dolu olduğu kontrol edilir ve eksikse tamamlanır. 9. On-off tuşuna basılarak distilasyon ünitesi açılır. 10. Sistem clean tuşuna basılarak temizlenir. 11. Sistem üzerinden yukarı aşağı tuşları ile istenilen süre ve çözelti miktarları ayarlanır. 12. Örnek distilasyon üntesine yerleştirilir ve sistem çıkış tarafına boş bir erlen yerleştirilir. 13. Distilasyon tuşuna basılarak sistem çalıştırılır. 14. Çalışma sona erdiğinde temiz bir kheldahl tüpü yerleştirilerek sistem temizlenir. 15. Sistem on-off tuşuna basılarak kapatılır. 16. Erlende toplanmış örnek ayarlı HCl çözeltisi ile titre edilerek % azot miktarı hesaplanır.
Sorumlu: Prof. Dr. Hasan Temiz
Cihaz Durumu:
Diğer:
Taşınır Kodu: 253.3.6.3.8-2 / 253.3.6.3.8-2 /253.3.6.3.22-5
Fotoğraflar:

14d2a28b d743 4e99 89be 0e16f08d0712

Laboratuvar Bilgileri

Adı: Kimyasal Analiz Laboratuvarı (L404)
Bağlı Olduğu Kurum: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Laboratuvar Sorumlusu: Doç. Dr. Hasan TEMİZ
e-Posta: hasant@omu.edu.tr
Posta Adresi: Ondokuz Mayıs Üniversitesi - Mühendislik Fakültesi - Gıda Mühendisliği Bölümü - 55139 Kurupelit/Atakum/SAMSUN
Telefon: 0362 312 19 19 / iç hat no:1508

Laboratuvar'da Yapılan Analizler

Laboratuvar'da Bulunan Cihazlar

Geri