Cihaz Bilgileri

Adı: Hassas Terazi
Marka: Radwag
Model: AS220/C/2
Kapasite / Teknik Özellik: Maksimum Kapasite 220 g Minimum Yük 10 mg Okunabilirlik 0,1 mg Dara Ağırlığı -220 g Tekrarlanabilirlik* 0,1 mg Lineerlik ±0,2 mg Kefe Boyutu ø 85 mm Stabilization Süresi 3,5 s Hassasiyet Kayması 1 ppm/°C sıcaklık +15 ° - +35 °C Çalışma Sıcaklığı +10 ° - +40 °C Güç Kaynağı 12 ÷ 16 V DC / 250 mA (350 mA Wi-Fi bulunan) Kalibrasyon Tipi Dahili (otomatik) Ekran LCD (backlight)
Uygulama: 1. Terazi önünde bulunan su terazisinin hava kabarcığı kontrol edilerek ortada olması sağlanır. Tartım aralarında, teraziye yanlışlıkla çarpıldığında, kapak açılırken hareket etmesi vb. durumlarda hava kabarcığı kontrol edilir. 2. Cihaz "ON / OFF" butonuna basılarak devreye alınır ve bir süre beklenir. 3. Cihaz kontrolünü tamamladıktan sonra ekranda “0.00g” görülür ve terazi tartıma hazır edilir. Her tartımdan önce ‘’ O/T’’ tuşu ile terazi sıfırlanır. 4. Ekranda “0.00 g” yazınca, içerisine tartım yapılacak olan kap terazi üzerine konur ve sağ-altta yer alan “O/T ” tuşuna basılır. 5. Ekranda tekrar “0.00 g” yazısı görüldükten sonra kabın içerisine tartımı yapılacak malzeme konur. 6. Tartım işlemi bitince, yine gösterge tablosunda yer alan “ON / OFF” tuşuna basılır.
Sorumlu: Doç. Dr. Nebahat Şule ÜSTÜN
Cihaz Durumu:
Diğer:
Taşınır Kodu: 253.3.4.2.99-66
Fotoğraflar:

1cb39688 66de 4a1f b935 e4e4ed898039

Laboratuvar Bilgileri

Adı: Öğrenci Uygulama Laboratuvarı (L406)
Bağlı Olduğu Kurum: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Laboratuvar Sorumlusu: Doç. Dr. Nebahat Şule ÜSTÜN
e-Posta: sustun@omu.edu.tr
Posta Adresi: Ondokuz Mayıs Üniversitesi - Mühendislik Fakültesi - Gıda Mühendisliği Bölümü - 55270 Kurupelit/Atakum/SAMSUN
Telefon: 0362 312 19 19 / iç hat no:1490

Laboratuvar'da Yapılan Analizler

Geri