Maksimum Kapasite
220 g
Minimum Yük
10 mg
Okunabilirlik
0,1 mg
Dara Ağırlığı
-220 g
Tekrarlanabilirlik*
0,1 mg
Lineerlik
±0,2 mg
Kefe Boyutu
ø 85 mm
Stabilization Süresi
3,5 s
Hassasiyet Kayması
1 ppm/°C sıcaklık +15 ° - +35 °C
Çalışma Sıcaklığı
+10 ° - +40 °C
Güç Kaynağı
12 ÷ 16 V DC / 250 mA (350 mA Wi-Fi bulunan)
Kalibrasyon Tipi
Dahili (otomatik)
Ekran
LCD (backlight)
Uygulama:
1. Terazi önünde bulunan su terazisinin hava kabarcığı kontrol edilerek ortada olması sağlanır. Tartım aralarında, teraziye yanlışlıkla çarpıldığında, kapak açılırken hareket etmesi vb. durumlarda hava kabarcığı kontrol edilir.
2. Cihaz "ON / OFF" butonuna basılarak devreye alınır ve bir süre beklenir.
3. Cihaz kontrolünü tamamladıktan sonra ekranda “0.00g” görülür ve terazi tartıma hazır edilir. Her tartımdan önce ‘’ O/T’’ tuşu ile terazi sıfırlanır.
4. Ekranda “0.00 g” yazınca, içerisine tartım yapılacak olan kap terazi üzerine konur ve sağ-altta yer alan “O/T ” tuşuna basılır.
5. Ekranda tekrar “0.00 g” yazısı görüldükten sonra kabın içerisine tartımı yapılacak malzeme konur.
6. Tartım işlemi bitince, yine gösterge tablosunda yer alan “ON / OFF” tuşuna basılır.
Sorumlu:
Doç. Dr. Nebahat Şule ÜSTÜN
Cihaz Durumu:
Diğer:
Taşınır Kodu:
253.3.4.2.99-66
Fotoğraflar:
Laboratuvar Bilgileri
Adı:
Öğrenci Uygulama Laboratuvarı (L406)
Bağlı Olduğu Kurum:
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Laboratuvar Sorumlusu:
Doç. Dr. Nebahat Şule ÜSTÜN
e-Posta:
sustun@omu.edu.tr
Posta Adresi:
Ondokuz Mayıs Üniversitesi - Mühendislik Fakültesi - Gıda Mühendisliği Bölümü - 55270 Kurupelit/Atakum/SAMSUN