1. Örnekler kartuşların içerisine tartılır ve ağızları pamukla iyice kapatılarak soxhlet başlıklarına yerleştirilir.
2. Su banyosu içerisine yağ balonları yerleştirilir.
3. Örnekler üzerine sifon yapacak şekilde çözücü (dietil eter veya petrol eter) ilave edilir.
4. Soğutma musluğu açılarak su tazyikini ayarlanır.
5. Su banyosu Aç-Kapa düğmesinden açılarak istenilen sıcaklık derecesi ayarlanır.
6. Çeker ocak Aç-Kapa düğmesine basılarak çalıştırılır
7. İşlem bittikten sonra su banyosu ve çeker ocak kapatılır.
8. Musluk suyu kapatılır.
Sorumlu:
Prof. Dr. Sadettin TURHAN
Cihaz Durumu:
Diğer:
Taşınır Kodu:
253.3.6.1.99-48
Laboratuvar Bilgileri
Adı:
Et Teknolojisi Araştırma Laboratuvarı - II (L402)
Bağlı Olduğu Kurum:
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Laboratuvar Sorumlusu:
Prof. Dr. Sadettin TURHAN
e-Posta:
sturhan@omu.edu.tr
Posta Adresi:
Ondokuz Mayıs Üniversitesi - Mühendislik Fakültesi - Gıda Mühendisliği Bölümü - 55139 Kurupelit/Atakum/SAMSUN